Gelukkig 2019! We hopen dat je een mooie jaarwisseling hebt gehad en met enthousiasme en plezier het nieuwe jaar tegemoet gaat. Dat al je (reis)dromen mogen uitkomen! Heb je nog goede voornemens? Een nieuwe taal leren, vaker de natuur in of meer lezen? Wij helpen je!

 

In 2019 wil ik… vaker toerist zijn in eigen land

We betoogden al eerder dat het heerlijk is om toerist te zijn, en het mooie is dat je daar helemaal niet ver voor hoeft te reizen. Ook Nederland heeft genoeg bezienswaardigheden om je een heel leven – of in ieder geval een heel jaar – te vermaken. Ben je bijvoorbeeld al eens in kasteel De Haar geweest? Dit grootste kasteel van Nederland in eind 19e eeuw herbouwd op de ruïnes van een veel ouder kasteel. Rondom liggen prachtige tuinen.

 

 

In 2019 wil ik… vaker de natuur in

Veel mensen zweren bij de helende kracht van de natuur. Wind waait de zorgen uit je hoofd, lichamelijke inspanning brengt je gedachten tot rust. Een gezond goed voornemen dus, vaker de natuur in. Als je daarbij ook nog eens van het saaie, gebaande pad wilt gaan: ga eens wadlopen! Bijvoorbeeld bij wadloopcentrum Fryslan of wadloopcentrum Pieterburen. Natte voeten en een onvergetelijke ervaring gegarandeerd.

 

In 2019 wil ik… minder vliegen

We kunnen er niet omheen: vliegen is snel en brengt je op de meest exotische plekken, maar het is niet goed voor het klimaat. Dus als we van al het moois op de aarde willen blijven genieten, zullen we ons vlieggedrag moeten beperken, in ieder geval totdat er een duurzaam alternatief voor kerosine is. Misschien heb je je daarom voorgenomen om minder snel het vliegtuig te pakken. Maar waar moet je dan heen met je reislustige ziel? Denk eens aan Duitsland! Dichtbij, gevarieerd en geen grote taalbarrière. Steden, bergen, meren, er is voor elk wat wils. Niet voor niets de nummer 2 van de Lonely Planet-tips voor 2019!

 

In 2019 wil ik… meer spiritualiteit (of bier drinken)

Half in Nederland, half in België ligt de Achelse Kluis, een abdij omringd door akkers, bos en heide. Het is al eeuwenlang een plek voor bezinning en spiritualiteit, en inmiddels ook van ontspanning. Leer meer over de geschiedenis van de abdij in een rondleiding, maak een tocht in een huifkar en drink een lokaal gebrouwen trappistenbiertje in de herberg.

 

bier trappisten

 

In 2019 wil ik… een nieuwe taal leren en die oefenen

Met een nieuwe taal gaat er een nieuwe wereld voor je open. En dat kan natuurlijk elke taal zijn, maar als je een mooie, veelgesproken taal zoekt die je niet al te ver van huis kunt oefenen én waar je waarschijnlijk al een basis in hebt: kies voor Frans! En beloon jezelf na een paar maanden hard werken met een weekendje Lille. Goed bereikbaar met trein en auto, gezellig en superfrans. Bon voyage!

 

In 2019 wil ik… vaker naar een museum

Vaker naar een museum gaan is een goed idee: je vindt er ontspanning, inspiratie en steekt er ook nog wat van op. Museum Voorlinden in Wassenaar is sinds een paar jaar open en wat ons betreft een nieuwe klassieker. Stond het op je lijstje maar was je er nog niet aan toegekomen? Grijp 2019 aan voor een inhaalslag!

 

In 2019 wil ik… meer lezen

Als je van lezen houdt, is dit waarschijnlijk het allerbeste voornemen: meer lezen! Eind januari verschijnt Literaire plekken van Sarah Baxter in Nederlandse vertaling, over beroemde locaties uit de wereldliteratuur. La Mancha van Don Quichot bijvoorbeeld, of het 19e eeuwse Parijs van Victor Hugo. Het perfecte startpunt voor nog meer leesavonturen of echte reisjes. Wij zullen je uiteraard ook wekelijks van leesvoer blijven voorzien! (Dit voornemen is een eitje. Nu de sportschool nog.)

 

lezend kind