Zoals het een echte Nederlandse herfst betaamt, komt de regen weer met bakken uit de hemel. Bah.

Tijd om weer vakanties en reizen te plannen of er in elk geval even van te dromen! Maar waar moet je in godsnaam naartoe, wat ga je daar doen en wat is er mogelijk qua budget? Hiken in de Pyreneeën? Naar het mooie Slovenië of het ruige Schotland? Backpacken in Guatemala? Op safari in Zuid-Afrika of hangen in een chille strandbar op Jamaica? Of gewoon lekker vertrouwd naar Griekenland of de Ardennen? Of toch naar Marokko? Om jou een handje te helpen bij deze keuze hebben we een -totaal willekeurige- quiz gemaakt. Ook leuk als korte break tijdens je saaie kantoordag.

0%

Houd je van warmte en zon?

Wandel je graag tijdens je vakantie? (Als in: hiken)

In hoeverre moet jouw bestemming kids-proof zijn?

Is een beetje regen voor jou geen probleem?

Welke taal spreek je het liefst op je bestemming of maakt dit niks uit?

In hoeverre sta je open voor een 'cultuurshock'?

Welke manier van reizen vind je het fijnst in het land zelf?

spoor zonsondergang

Wat trekt jou het meest?

myanmar

In hoeverre is veiligheid een overweging?

Negatief reisadvies

Maakt het uit of het land ver weg of dichtbij is?

Is turbulentie gevaarlijk?

Vind je het belangrijk dat de bestemming aan zee ligt?

In hoeverre ben je het hiermee eens: ik wil graag naar een land waar relatief weinig Nederlanders naartoe gaan.

In hoeverre speelt geld een rol bij de keuze voor een bestemming?

Wat wordt jouw volgende vakantiebestemming?
Guatemala

Guatemala

Witte stranden, de Acatenango vulkaan, prachtige dorpen, koloniale steden, turquoise waterpoelen midden in de jungle, lieve mensen en heerlijk eten. De perfecte combinatie van cultuur en natuur vind je in dit mooie Latijns-Amerikanse land. Guatemala wordt bovendien nog niet overlopen door toeristen. Waar wacht je nog op? Boeken!
De Pyreneeën

Pyreneeën

Grote wandel of fietstochten door de prachtige bergen en ruige landschappen van de Pyreneeën: dat is jouw topvakantie. Niet te ver van huis en toch adembenemende natuur en de mogelijkheid om mooie dorpen en steden te bezoeken. En ja, die Franse wijn en bergkaasjes zijn natuurlijk ook erg fijn. Bovendien zijn er een stuk minder Nederlanders in de Pyreneeën dan in bijvoorbeeld de Alpen. Het is even een ritje maar dan heb je ook wat!
Maleisië

Maleisië

Wereldstad Kuala Lumpur, Unesco erfgoed in Georgetown, groene heuvels, theeplantages, overheerlijk eten, jungle, zee, hagelwitte stranden en alles makkelijk bereisbaar met een huurauto of comfortabele bussen. Wat wil een mens nog meer? Maleisië is heaven on earth!
Jamaica

Jamaica

Het is weer eens wat anders: Jamaica! Het land van de reggae, de grootst mogelijke joints en hagelwitte stranden. Je kunt hier wandelen, exotische planten bekijken, duiken, zwemmen of lekker in een van de barretjes hangen met een glaasje rum.
Schotland

Schotland

De ruige ongerepte Schotse landschappen zijn niet voor iedereen weggelegd maar wel voor jou! Je moet ertegen kunnen dat het er kan regenen maar je krijgt er wel wat voor terug. Dit mooie land ligt zo'n beetje om de hoek van Nederland en de Schotten zijn heel charmant. Uiteraard smaakt die grote pint bier in een bruine pub na zo'n dag wandelen extra lekker.
De azoren

Azoren

Een relatief onontdekte parel midden in de Atlantische oceaan ter hoogte van het zuidelijkste puntje van Portugal: de Azoren. Het klimaat is er aangenaam (al kan het er flink regenen), de landschappen zijn adembenemend en je kunt er dolfijnen en walvissen spotten. De uitgebreide wandelroutes (van makkelijk tot moeilijk) maken het een walhalla voor de wandelaar.
Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Als je er eenmaal geweest bent begrijp je waarom: Zuid-Afrika is een droom: de ongelooflijk blauwe lucht, uitgestrekte bergketens, nationale parken (met the big five!), Kaapstad en zijn mooie tafelberg, goed eten en vriendelijke mensen. Je huurt er een 4x4 en crosst zo het hele land door. Kamperen is makkelijk want elk nationale park heeft een fijne camping. Liever wat luxer? Ook hiervoor is Zuid-Afrika een fantastische optie. Bovendien is het goed te bereizen met kinderen. En hoewel het een ver weg is, ligt het op bijna dezelfde breedtegraad als Nederland. Over die jetlag hoef je je dus ook geen zorgen te maken!
Slovenië

Slovenië

Bestemming in opkomst: Slovenië. Waarom je moet gaan? De landschappen zijn prachtig, je kunt er goed wandelen, er zijn verkoelende meren, de Sloveense keuken is erg lekker, ze maken goede wijn en je kunt hier een perfecte natuur-cultuur-combinatie doen. En nog een pre: het is relatief goedkoop en je kunt er in ongeveer 14 uur naartoe rijden.
Griekenland

Griekenland

Never change a winning team! Tzatziki, blauwe zee, mooie stranden, prachtige dorpen en gastvrije Grieken. Bovendien weet je gewoon zeker dat de zon er schijnt. Griekenland is altijd een goed idee. En een grote pré: het is maar een paar uur vliegen.
New York

New York

The city that never sleeps! New York is geweldig: er is 24/7 wat te doen, je kunt nergens zo goed shoppen en er zijn fantastische musea. Je moet er een keer geweest zijn.
Marokko

Marokko

Een stedentrip van een paar dagen of een rondreis van een paar weken. Marokko leent zich voor meerdere typen vakanties. je vindt er het Atlas-gebergte, prachtige oude dorpen en een prachtige kust. En niet te vergeten: het Marokkaanse eten is fantastisch. Op nog geen 4 uur vliegen waan je je in een totaal andere cultuur.
Ardennen

Ardennen

Geen zin in ellenlange reizen maar er toch even echt tussenuit? Ga naar de Ardennen! Het heeft misschien een beetje een suf imago maar dat is onterecht. De natuur is prachtig, je kunt er wandelen, raften, fietsen. Er zijn mooie dorpen met markten en je kunt er heerlijk eten. Ook fijn: je hoeft geen 600€ uit te geven aan een vliegticket en je rijdt er vanaf Amsterdam in 2,5 uur naartoe. Zeer geschikt met kinderen!

Share your Results: