Aflevering 4 van onze podcast staat nu online! (Je luistert hem hier) In deze aflevering praten Eva, Hugo en Richard in de podcastkast over reisbestemmingen. Hoe kies je je reisbestemming? 

 

Op basis van hun meest recente keuzes komen ze tot de conclusie dat je er vaak niet echt over na hoeft te denken. Dan ga je op bezoek bij familie (Eva in Frankrijk), met een goede vriendin mee naar de stad waar zij familie heeft (Richard naar Belgrado) of met je schoonfamilie op pad (Hugo naar de Ardennen). 

Als je wel zelf je bestemming kiest en je gaat voor een nieuwe bestemming, dan speelt je eigen verbeelding een grote rol. Toch is het moeilijk om te bepalen hoe de beelden in je hoofd zijn ontstaan en waarom je je aangetrokken voelt door een plaats. Boeken, films, series, verhalen van anderen… allemaal kunnen ze van invloed zijn. Waarom wil Hugo bijvoorbeeld echt niet naar Patagonië? En wordt Richard aangetrokken door Teheran?

Uiteraard zijn ook praktische overwegingen van belang bij het kiezen van een reisbestemming. De bereikbaarheid en de kosten kunnen van belang zijn, het klimaat, het landschap of de mogelijke activiteiten. Voor een korte vakantie met vrienden zoek je iets anders dan voor een lange reis alleen of met z’n tweeën, als student iets anders dan als werkende. Of is er voor de podcasters op dat vlak niet zo veel veranderd?

Tot slot praten Eva, Hugo en Richard nog over landen waar je echt niet naar toe zou gaan. Wat zijn hun reisafknappers? En wat als je het niet eens bent met een regime, bijvoorbeeld vanwege het schenden van mensenrechten, is dat een reden om voor een andere bestemming te kiezen?

Eenduidige antwoorden zullen we je niet geven, maar wel genoeg om over te praten en te filosoferen. We zijn ook benieuwd naar jouw gedachten en overwegingen, laat je een reactie achter?

Luister hier de nieuwste podcast, of natuurlijk via Spotify, Apple Podcasts of Castbox.

 

Photo by Hello I’m Nik 🇬🇧 on Unsplash

Cover Photo by Evelyn Mostrom on Unsplash