Jasmina Väisänen kan moeilijk op dezelfde plek blijven. Ze is Duits met Finse roots en woont al enige tijd in Nederland. Ze heeft al een groot gedeelte van de wereld gezien, maar komt maar niet af van die onstilbare honger naar het onbekende. Ietwat impulsief besloot ze onlangs toe te geven aan haar wanderlust. Ze verkocht haar huis in Amsterdam en liet de overwaarde op haar rekening storten. Waar ze dat voor gaat gebruiken? Een reis rond de wereld van 4 jaar.

Nu is Jasmina niet het type om alleen te gaan eat.pray.love-en op Bali (al begint haar reis daar wel). Ze heeft een doel. Op haar reis wil ze zo veel mogelijk leren over verschillende manieren van voedsel verbouwen, verwerken en bereiden. Als ze dan ooit weer besluit zich ergens te vestigen, wil ze die kennis in gaan zetten voor een duurzaam en biologisch bedrijf. Wat precies weet ze nog niet, maar ze heeft ruim 4 jaar om dat uit te zoeken.

Nu zijn we stiekem hartstikke jaloers op de daadkracht van Jasmina en zouden we het liefst meegaan. Helaas ontbreekt het aan financiële middelen, tijd en lef. Om het hele festijn toch mee te krijgen, spreken we Jasmina dus regelmatig om te horen waar ze is en wat ze heeft meegemaakt. Een nieuwe rubriek op Touristico dus: Jasmina’s Worldtour!

Voor ze vertrok heeft ze haar hele inboedel verkocht aan vrienden en ongeveer 36 afscheidsdineetjes georganiseerd. De eerste stop was Bali, waar ze eerst even moest bijkomen en zich mentaal heeft voorbereid op deze hele onderneming. Op het moment is in Vietnam. We kunnen niet wachten haar verhalen te horen!

Volg Jasmina op @by_e_mina